Provisie van een hypotheekadviseur

Provisie op afgesloten hypotheken

Een hypotheekadviseur ontvangt provisie over de hypotheken en verzekeringen die hij afsluit. Het percentage provisie verschilt per hypotheekverstrekker en per hypotheekvorm. Dat komt de objectiviteit van de adviseur natuurlijk niet ten goede. Vraag daarom gewoon naar zijn provisie. De hypotheekadviseur is wettelijk verplicht hier openheid over te geven.

 

De ene hypotheekverstrekker betaald meer provisie dan de ander

De onafhankelijke hypotheekadviseur krijgt meerdere soorten provisie van de geldverstrekker. Op het afsluiten van de hypotheek krijgt de adviseur een bemiddelingsprovisie en eventueel een bonusprovisie. Dit zijn beloningen van de hypotheekverstrekker voor het binnenhalen van jou als klant. Deze provisies verschillen per maatschappij, dus kan een adviseur een voorkeur hebben voor een bepaalde bank.

Dat geldt ook voor de provisies op eventuele verzekeringen en leningen die deel uit maken van de hypotheekvorm. Ook hierover krijgt de adviseur bemiddelingsprovisie en een eventuele bonus.

Van de afsluitprovisie op de lening, zoals deze in de offerte vermeld staat, wordt de adviseur niets wijzer. Deze betaal je als klant aan de hypotheekverstrekker. De provisies die de hypotheekadviseur opstrijkt zijn onzichtbaar, tenzij je er naar vraagt.

Saturday the 20th. Joomla Templates Free. (c) Content=King 2013
Copyright 2012

©